Lunsjbuff 1200x600

God planlegging, struktur, kompetanse, erfaring, presentasjon og matglede er nøkkelord som betegner kjøkkenet vårt.

 Maten er viktig for oss – og for deg. Sammen med trening og natur er dette det som definerer Finnskogtoppen. Et sted som skal gjøre deg vel. 

Måltidene

Frokost 08.00 - 10.00
Lunsj 12.30 - 14.00
Middag 18.00 - 19.30 (20.00 fre/lør)

Kaffe, te og frukt finnes tilgjengelig hele døgnet.

Frokost - En frisk start

Dagen starter med en enkel, frisk og god frokost. Grøt, egg, yoghurt, müsli, frukt, juice og vårt eget knekkebrød som er fritt for gluten og mel. Kanskje litt sild kan friste? Akkurat det kroppen trenger. Hverken mer eller mindre.

Aktiv på dagen – da trenger du en skikkelig lunsj

Salat- og grøntbuffeten er selvfølgelig fremme til lunsj. Sunnhet har vært fokus i vår matpolitikk, og dette videreføres, likevel moderne og fristende. Lunsjen består av en variert buffet, med lekre innspill av enten fugl, fisk eller kjøtt sammen med grønnsaker. Du vil alltid få en solid lunsj, som skal gi deg den energien du trenger for en aktiv ettermiddag. Noe søtt etter maten vil du også få.

Middag ukedagene

Det skal være enkelt å ha en sunn uke hos oss. Så søndag til torsdag serverer vi dere suppe til kvelden, som har vært en av våre tradisjoner. Altså et lettere måltid til middag i ukedagene. Kanskje du tenker at suppe er kjedelig? Men nei, dette er suppe som er laget med kjærlighet. Og med tilbehør som gjør det til så mye mer. Med salatbuffet, nybakt brød og smørkrem, blir det en lekker middag hvor du selv velger hva du ønsker som tilbehør. Suppe, spekemat, oster, røkt laks og salat er godt for kroppen etter en aktiv dag. Nå kan du legge deg med god samvittighet og sove godt.

Helgene

Vi endrer litt stil i helgen. Da er det mer hyggemat og vi har 3-retters meny til middag. En festmeny verdig, altså. Det er fortsatt buffetbord med salat og lekkert tilbehør til lunsjen, og vi presenterer dere en riktig delikat tallerkenrett. For selv om vi er på Finnskogtoppen er det lov å gjøre det litt ekstra flott i helgen. Middagen avsluttes selvfølgelig med en deilig dessert. En liten glede for den som ønsker noe søtt… En helg hos oss skal være en opplevelse!

Vår filosofi

Som tiden går, endres vi med den. Vårt kjøkken har gått gjennom en naturlig utvikling ettersom årene har gått, hvor behov og ønsker har vært med å forme oss til det vi er i dag. Likevel er det en grunnverdi som preger vår matkultur. Det skal være sunt, nyttig og godt. Et tidligere laktovegetarisk kjøkken som kom fra tradisjoner i Svenske «Hälsohem», og i gammel europeisk spa-stil, uten hverken kjøtt, koffein eller alkohol, har vi videre gått til å være et «hvitt kjøkken» hvor vi inkluderte fisk og hvitt kjøtt, til nå å være et mer moderne og variert kjøkken, hvor kunnskap, smak, variasjon og presentasjon står sentralt. Med fokus på helhetlige retter med salater, grønnsaker og gode råvarer, skal vi tilby våre gjester en matopplevelse for kropp og sinn.

Mise en place

Vår nye kjøkkensjef Anders Ekeroth, har med stor iver gått sammen med vår trofaste og dyktige kjøkkengjeng for å ta vår meny inn i fremtiden. Målet er at Finnskogtoppens kjerne videreutvikles med større variasjon på råvarene, og enda høyere kvalitet enn noen gang. Kunnskap utveksles på tvers av erfaringer, og sammen skal vårt kjøkkenteam sørge for å fortsette glede våre gjester mange måltider fremover.

Vi har spurt Anders hva som driver og inspirerer han. Det første som trekkes frem er gleden over å kunne presentere noe som er visuelt fristende. Å leke med mat og smaker som fremhever hverandre. Han er en kokk som forstår viktigheten i Mise en place - å ha alt på rett plass under hele prosessen - og som gir gjestene et kreativt bilde, og samtidig har moro med mat. Her på Toppen har Anders fått ta frem matkunster han ikke har fått benyttet på en stund, og bruker gode råvarer han liker å jobbe med. Han er kjent for å være god med kjøtt, men også sjømat er noe som vi nå ser mer variert av på vår meny. Maten skal ha et eksklusivt preg, men likevel være jordnær. Du kan oppleve crispy detaljer med friterte grønnsaker, gode oljer, salte og syre som balanseres i munnen. Og alt i alt kan vi presentere en kjøkkensjef som hele tiden vil utvikle seg selv og stedet videre sammen med sine kollegaer. For det er nemlig sammen de best skaper. Noe vi setter stor pris på i vår lille hotell-familie.

Tør å snakk om magen

Kroppen trenger å balanseres, så hos oss finner du mat for base- og syrebalanse, som er bra for kroppens PH-verdi. Det er ikke mange som tør å snakke om sunne tarmer, men alle ønsker seg det. Derfor serverer vi eddikvann for syre og potetvann for base, for å få i gang systemet på morgenen. Gjerne et glass før vanngymmen. Da får du riktig kroppen i gang!

Det er en kjenneskjerning at endring av kosten, og mye tilgang på frukt og grønt gjør noe med magen. Litt mer luft og litt treg. Derfor har vi melkesyrede grønnsaker som er lett fordøyelige og inneholder levende melkesyrebakterier som forhindrer forstoppelse og hemmer gassdannelse, og som holder bakteriefloraen i tarmen frisk. Som dere skjønner – det er en rød tråd i alt vi gjør. Og er du ikke vant med melkesyrnet kål? Vi anbefaler deg å prøve. Du vil merke hvor godt det er for deg. Og et lite tips – svisker er effektiv godis…

Til slutt

Maten er viktig for oss – og for deg. Sammen med trening og natur er dette det som definerer Finnskogtoppen. Et sted som skal gjøre deg vel.

Vi kommer til å ha en rullende meny, og en del sesongmat. Det blir også utviklet festmeny, og egne menyer for dere som holder konferanser og møter her. Vi får større bredde, men innenfor vår mat- og helsekompetanse, og tanke om helhet. Og du skal vite – vi lytter til hva våre gjester ønsker og liker.  Og husk - dere kan til enhver tid bestille en lekker smoothie eller friskpresset juice hos oss.

Slå gjerne av en matprat med våre hyggelige kokker. Damene i kjøkkenet har vært her i «alle tider» og kan så mye om både matlaging og kosthold. De deler gledelig av sin kunnskap og lange erfaring. Og kjøkkensjefen er en sosial kar som veldig gjerne kommer rundt i matsalen og hilser på. Vi som dere sikkert skjønner, ikke akkurat som alle andre. Velkommen til Finnskogtoppen, og velkommen bords!

Finnskogtoppen er fortsatt mye salater og grønnsaker – både i ren og blandet form.
Så våre gjester vil alltid kunne velge akkurat det som frister en best fra vår lekre buffet.
Samtidig bli du servert en nydelig varmrett på tallerken, presentert
på en lekker og fristende måte. Ja, mat ER jo en opplevelse.
Både for magen og øynene.

Ble du sulten? Det er snart servert!

Meld deg på nyhetsbrev

Ønsker du å motta tilbud og kampanjer fra oss?
Du kan når som helst melde deg av

Meld deg på nyhetsbrev

Gi velvære i gave - gi et gavekort

Bestill gavekort