Vi gleder oss over mottakelsen i 2019, 2020 og gjentar suksessen i 2021 – Senior- og kulturuke.
Pris fra kr 5900,- 
17 - 22. oktober 2021

 

Suksessen gjentas: Senior- og kulturuke på Finnskogtoppen

  • 17-22.oktober 2021 (søndag - fredag) Fullbooket online - ta kontakt for venteliste!

Nb! Vi renoverer boblebad og kneipbad, les mer om hvordan det påvirker ditt opphold her.

Når vi inviterer til senior- og kulturuke gir vi deg alt fra stemningsfull ro, velvære, foredrag, utflukter og filmkvelder. En av filmene vi viser er «Finnskog og trollskap».

På dagtid guider vi deg gjennom de gamle, godt bevarte finnetorpene Hytjanstorpet, Purala, Mattila, Juhola og Porkkola. I tillegg spaserer vi dikterstien og besøker Åsta Holths hjem og fantastiske besøkshage og mange andre mystiske severdigheter på Finnskogen. 5 døgn søndag - fredag inkl. helpensjon og aktiviteter - denne pakken gir deg virkelig en opplevelse i Finnekulturen!

  • Del i dobbeltrom  kr 5900,- 
  • Enkeltrom kr 7100,-

Kjører du ikke bil? Til denne pakken kan vi hente deg med vår minibuss i kongsvinger tur/retur for kr.295,- pr vei. Bestill transport når du bestiller ditt opphold. Les mer om transport her. Vanligvis kjører vår minibuss kun fredager og søndager men til denne pakkeni mai også ankomstdag tirsdag.

beste venner 1200x600

Programmet

Ankomst kveld: Filmkveld

Vi starter senior- og kulturuka med avslappende filmaften. Den ene filmen handler om hvordan tømmerdriften foregikk på Finnskogen i gamle dager, mens den andre om Finnskog og trollskap. 

I filmen Finnskog og trollskap følger vi den sagnomsuste Niitahå-Jussi’s kulturhistorisk vandring gjennom Finnskogen, hvor han forteller om sagn og legender fra Finnskogen.

2.dag: Utflukt til Hytjanstorpet og Maliskjæra / Foredrag

Etter frokost reiser vi til Hytjanstorpet og besøker Jan Storberget, som fortsatt bor på finnetorpet. Etter å ha hørt Storberget fortelle om livet på Hytjanstorpet, går vi 2 km videre til Maliskjæra hvor du fra toppen av skjæret ser utover hele Finnskogen og Rotnesjøen.  

På kvelden holder Christer Nilsson foredrag om finnekulturen.

3. dag: Utflukt til Purala / Foredrag

Dagens utflukt går til Purala hvor Niitahå-Jussi guider oss rundt. Vi røper ikke så mye mer om denne turen – det overlater vi til Niitahå-Jussi da vi ankommer Purala. 

Kveldens foredrag med Christer handler om det mangfoldige dyrelivet på Finnskogen.

4. dag: Dikterstien til Åsta Holts hjem / Foredrag

Nøyaktig på dagen, to år etter at Åsta Holths diktersti ble åpnet, spaserer vi den 1,2 kilometer lange stien hvor du ser bilder og utdrag fra Åsta Holths liv og dikt. Stien ender opp ved Åsta Holths hjem, Leiråker. Mange har hørt om den vakre og frodige hagen på Leiråker. Hagen er nå restaurert og utvidet etter at museet i 2015 fikk en samlerhage med rundt 2000 arter og sorter av trær, busker og stauder i gave. Hagen blir offisielt gjenåpnet i sommer. Her er det blant annet en egen Åsta-hage, en historisk hage, en nyttehage og en rosehage. 

5. dag: Utflukt til Mattila, Juhola og Porkkala

Vi reiser over grensen til Sverige og besøker finnetorpene Juhola og Mattila som ligger i et kulturreservat i Torsby kommune. 

Juhola er et av de best bevarte finnetorpene og ble bygd omkring år 1740 av Juha Eriksson Oinonen. Den siste gårdbrukeren som drev Juhola var Jussi Jonsson Oinonen, som døde i 1939.  

Mattila har røtter tilbake til midten av 1600-tallet og her ligger den berømte energisteinen - en stor ren, hvit, kvarts, tettpakket med energi.

Vi besøker Porkkala der Haltegutten bodde og vi besøker Godtlundsteinen. Dette er stedet Carl Axel Gottlund, kjent som «Finnskogens Apostel» mente Grue Finnskog kirke burde ligge. Gottlund var der i forbindelse med sin vandring på Finnskogen i 1821. På steinen har Gottlund risset inn en inskripsjon som sees den dag i dag.

6. dag: Abbortjernsberget og solkorset

På avreisedagen tar vi deg med til det lille torpet Abbortjernsberget, som ligger på østsiden av Røgden. Vi parkerer og går ca 1,5 km ned til plassen og stopper ved solkorset, som sies å beskytte mot onde krefter. Solkorset er hugget inn i en stein. Torpet er åpent og vi kan se på røykovnen, svenskovnen og spaserstokken til en ekte Noita.

tur host

Med forbehold om endinger grunnet stengt grense mot Sverige. Vi har flotte opplevelseturer også på norsk side hvis grensen fortsatt vil være stengt.

Dette får du når du bestiller rom

  • Helpensjon (middag ankomstdagen, frokost og lunsj avreisedagen)
  • Fri tilgang til vårt bassengområde 07.00-23.00 hver dag
  • Dagens treningsprogram/tema
  • Kaffe, te og fruktbar hele døgnet
  • Fri WiFi
  • Gratis parkering. Lading av elbil mot tillegg.

Meld deg på nyhetsbrev

Ønsker du å motta tilbud og kampanjer fra oss?
Du kan når som helst melde deg av

Meld deg på nyhetsbrev

Gi velvære i gave - gi et gavekort

Bestill gavekort