17.10.2019 - 16.11.2019
15 nov

Funksjonell trening

Dato 15.11.2019 - 17.11.2019
Kalender Uncategorised

Styrketrening                                                                    Bli med på en helg fylt med funksjonell trening i vakre omgivelser.

Treningshelgen er fylt av variert og god trening. Funksjonell trening utfordrer sabilitet og bevegelighet ved å styrke samspillet mellom musklene i kroppen.

Instruktør Anna Einarsson, PT, flere års erfaring av  gruppetrening

Program

Fredag
19:30  Foredrag om sykkeldykk i Finnskogmystikk

Lørdag
08:00     Vanngym
10:00     Tur
15:00     Funksjonell trening
16:00     Core
16:30     Avspenning

Søndag
08:00     Vanngym
10:30     Sirkeltrening

Kostnadsfri

15 nov

Sykkeldykk i finnskogsmystikk

Dato 15.11.2019
Kalender Uncategorised

Asbjørn Langmyr forteller fra sin flotte bok Sykkeldykk i Finnskogmystikk, et must for alle som er interessert i Finnskogens mystiske steder, flotte natur eller sykling generelt

Foredraget er klocken 19:30 i Auditoriet

Kostnadsfri

12 nov

Fullmåneyoga & meditasjon

Dato 12.11.2019 - 13.11.2019
Kalender Uncategorised

Fullmåne

Vi møtes i vår fine Vinterhage med levende lys og forhåpentligvis en stjerneklar himmel med måneskinn gjennom hagens takvinduer. En myk og enkel yoga med vakker meditasjon som gir deg ro for natten.

Mange prosesser er knyttet til månesyklusen og ved fullmåne er energiene på det sterkeste. Alt bygges opp fra nymåne hvor nye frø sås som vokser og gror røtter. Kroppen består av 70 % vann og månen styrer ikke bare de 7 hav, men også tidevannet i oss og gir oss muligheten til en kraftfull renselse ifølge gammel yogisk tradisjon.

Ved dagene rundt fullmåne er det mange som merker endringer i kroppen. Noen blir mer emosjonell og har problemer med å sove. Noen blir slappe og kraftløse. Så uansett om du påvirkes av månen eller ikke er dette den mest kraftfulle tiden i måneden å meditere og balansere kropp og sinn. 

Pris: kr. 95,- per gang.

Dag 1
20.00 Kveldsyoga med meditasjon

Dag 2
07.30 Morgenyoga

12 nov

Tur i Finnskogen (7-torprunden)

Dato 12.11.2019
Kalender Uncategorised

tur host

Bli med på 7-torprunden som ligger midt på mystiske Finnskogen!

Dette er dagen for deg som vil få fylt den med inspirasjon om finnekultur, i løpet av denne dagen får du vandre 7-torprunden som tar deg med til sju, gamle finneboplasser i varierende forfatning med en egen guide som vill formidle den spennende historien for deg.

En egen guide følger deg gjennom hele dagen.
Aktivitetsledere:  Christer Nilsson

Avreise fra Finnskogtoppen ved 09:45

Kostnad: 295,-

 

10 nov

Livsglede på toppen

Dato 10.11.2019 - 14.11.2019
Kalender Uncategorised

Lena Mård hjemmeside

 

Livsglädje & hälsa för alla
Känner du att du önskar ta en paus ifrån vardagens krav och skapa en bättre balans i livet, behöver du återhämtning och stressreducering, då är det här kursveckan för dig.
Skapa en ökad medvetenhet i dig själv genom att utveckla egna unika förmågor att läka dig själv eller förändra något i ditt liv. Genom enkla övningar som kombinerar egen kreativitet med olika intuitionsövningar skapar vi balans och harmoni i både kropp och själ. Lär dig olika andningstekniker, lugna avslappningsövningar och meditationer som gör att du finner inre ro och stillhet. Återvänd till vardagen starkare och med en ny tillförsikt och energi till livet.
I kursen ingår både individuellt anpassade samtalsstöd, för både motivation, förändringsarbete och bearbetning av känslor. Gruppsessioner där vi tillsammans med andra låter den sociala gemenskapen vara en del av förändringsprocessen. Tar lärdom av varandras upplevelser och erfarenheter ökar förståelsen och skapar en trygghet i dig själv.


Kostnad kurs: 1300


Kursledare: Lena Mård
Internationellt Cert. Hypnoterapeut och Healer. Utbildad inom kognitiv beteendeterapi, motiverande samtal (MI), samt ICDP (vägledande samspel). Qigong, meditationslärare, Mediyoga och Chiball instruktör. Pågående utbildning till regressionsterapeut. Många års erfarenhet med kurs och utbildningsverksamhet inom olika former för stressreducerande och mental träning, personlig utveckling, livsstilsbehandlingar och samtalsterapier.

 

 

 

 

 

 

8 nov

Treningshelg

Dato 08.11.2019 - 10.11.2019
Kalender Uncategorised

svømming gruppe

Få økt treningsglede: bli med på en treningshelg i spennende omgivelser!

En treningshelg på Finnskogtoppen er fylt av variert og god trening. Målet med helgen er å at du skal få økt treningsglede og gi kroppen en kickstart. Du får teste ulike fysiske og mentale treningsformer både ute, inne og i basseng.

Program

Fredag
19.30: Line-dance
20.30: Avspenning

Lørdag
08.00: Vanngym
10.00: Tur
15.00: Styrke & Balanse
16.00: Core. Stabilitetstrening for mage og rygg
16.30 Avspenning

Søndag
08:00: Vanngym
10.30: Strikktrening 
11.30 Avspenning

CTA: Få mer informasjon om treningshelg på Finnskogtoppen

Kostnadsfri

8 nov

Britt Karin Larsen og Paiva Hilska

Dato 08.11.2019 - 10.11.2019
Kalender Uncategorised

Illustratøren til Britt Karin Larsens romanserie "Det vokser et tre i Mostermägg," holder utstilling hele helga og Britt Karing forteller lørdag 9/11 kl. 20.Forfattermøte med Britt Karin Larsen og Päivi Hilskas illustrasjoner til romanen Det vokser et tre i Mostamägg

Britt Karin Larsens romanserie fra Finnskogen har fått strålende kritikk både i Norge, Sverige og Danmark, og nå er 2 første bøker utgitt i Finland.

I foredraget sitt vil hun fortelle spesielt om hvordan bøkene ble til. En liten smakebit her: Vokste opp på et danselokale og det er kanskje derfor jeg har hatt slik glede av dans, for det er tre ting som kan løfte sjelen også for de laveste i et samfunn: Sangen, musikken og dansen, som skogfinnene også elsket. At besteforeldrene mine som jeg bodde hos var av skogfinsk slekt ble holdt hemmelig, jeg fant det ikke ut før lenge etter at de var døde. Da våknet interessen for det folket. Men kanskje min kjærlighet ikke bare til dansen, men også til trærne jeg kunne gå til var noe som lå i genene? At mine bøker om Finnskogen skulle glede mennesker over hele Norge pluss Sverige, Danmark og Finland hadde jeg likevel aldri drømt om.

Päivi Hilska er pensjonert landskapsarkitekt. Britt Karin Larsens romaner skaper klare bilder og stemninger, som har inspirert henne til å male illustrasjoner. Hun viser en serie på 10 akvareller til romanen Det vokser et tre i Mostamägg. Bildene er til salgs.

Kostnadsfri

3 nov

YinYoga

Dato 03.11.2019 - 04.11.2019
Kalender Uncategorised

Trine Yoga hjemmeside

Ro i kropp og sinn med YinYoga!

Yin yoga er en rolig terapautisk yogaform. Her tilbringer man mer tid i hver stilling, de fleste sittende eller liggende. Yin hjelper til å strekke så dypt som på bindevev nivå, i ledd og leddbånd, og i de dypere lagene av muskulaturen, som ellers er umulig å oppnå i andre typer yoga. Yin/yang teorien beskriver ellers to sider av en helhet som skal være i balanse for å opprettholde harmoni. Yang er kvaliteter som fart, bevegelse, energi, varme og lys, mens yin har kvaliteter som stillhet, gjenoppbygging, ro, kulde, mørke. I dagens samfunn har vi mye yang, altså mye tempo, som kan skape ubalanse og viser seg som stress og stressrealterte lidelser. Yin yoga er derfor en god motvekt i en krevende hverdag, enten det handler om fysisk eller psykisk stress

Dag 1 kl: 20.30 - YinYoga med avspenning
Dag 2 kl: 07.15 - YinYoga 

Kursholder: Julie Magnusson, Personlig Trener og kostholdsveileder.  YinYoga lærer.

Mer informasjon om Yin Yoga: Nyere forskring viser også sammenhengen mellom nettopp stress og mange av våre mest utbredte sykdommer som kreft og hjerte- og kar sykdommer. De fleste er klar over at stress ikke er bra, men man ser kanskje ikke helt alvoret av det, eller hvor dypt det stikker, fordi man ikke er klar over de fysiologiske prosessene stress aktiverer. Vårt automune nervesystem deles inn i to deler, det parasympatiske og det sympatiske nervesystemet. Det sympatiske setter kroppen i stand til å mestre kriser, adrenalinet og pulsen øker, blodtrykket stiger og det aktiviserer det vi kaller «kjemp eller flykt» responsen, og det parasympatiske gir kroppen hvile, ro, pulsen senkes, det stimulerer fordøyelsen, kroppen restitueres, leger seg selv og aktiviserer det vi kaller «hvile og fordøyelses» responsen. «Kjemp eller flykt» responsen, er en grunnleggende overlevelsesrespons som vi alle har delt i årtusener, men med mindre du forsvarer landet i en krigssone eller arbeider med noe livstruende er det sjelden noe daglig behov for at vi skal aktivere «kjemp eller flykt» responsen. «Kjemp eller flykt» responsen omtales som en stressrespons, og er en respons som aktiveres hver gang du utsettes eller utsetter deg selv for stress. Ideelt sett skulle man kunne koble frem og tilbake mellom Yin og Yang. Mellom ro og aktivitet. Mellom det parasympatiske og det sympatiske nervesystemet. At vi klarer å bevare en ro i de krevende hektiske situasjonene og en tilstedeværelsen i de rolige situasjonene. At vi prioriterer og ser viktigheten av ro og restitusjon i hverdagen like mye som å ha energi og aktivitet. På den måten blir begge sidene av det sentrale nervesystemet stimulert og Yin og Yang i livet bevares. Dette er dessverre ikke tilfelle hos mange. Når vi stresser og lever et hektisk liv er det sympatiske nervesystemet aktivt veldig mye av tiden uten at vi nødvendigvis merker det selv. Kroppen er i «kjemp eller flykt» modus og siden kroppen er «kampklar» går blodet til de store musklene i kroppen. Dette på bekostning av de indre organene som ikke får det blodet de trenger for å jobbe optimalt, blodtrykket vil øke, samt mengden av stresshormoner som adrenalin og kortisol, immunforsvaret undertykkes i tillegg til at du vil ha en nedgang i produksjon av vekst- og kjønnshormoner. Stress kan derfor gå ut over bl.a fordøyelsen, re-produksjonen, nyrer, lever og hjerte. Å beholde roen, og de stille stundene i en ellers hektisk hverdag er derfor viktigere enn noen gang. Å skape rom for stillhet, avspenning, meditasjon og tilstedeværelse er helt nødvendig. Et sted hvor man kan koble ut verden, men inn i seg selv, for for hver gang du slapper av, roer ned, senker skuldrene, aktiveres det parasympatiske nervesystemet, og kroppen kan fortsette arbeidet med å helbrede og restituere seg selv, slik at sjansen for sykdom minskes. 

Kostnadsfri

1 nov

Yoga & Stressredusering

Dato 01.11.2019 - 03.11.2019
Kalender Uncategorised

De här temadagarna får du muligheten til å lære deg grunnleggende yogafilosofi med fokus på stressreducering. Vi kombinerer teori og praksis, enkla yogaøvelser med ulike former för meditasjoner, du vil lære ulike pusteteknikker som forsterker følelsen av ro i både kropp og sinn.

Fredag
20:00 Inblick i yogafilosofin & stressreducerande andningsövningar

Lördag
8.00   Vanngym
10:00  Tur
15:00   Chiball Yoga ”Vi använder Chibollen som ett verktyg för att öka vår kroppsmedvetenhet och bli mer närvarande i  oss själva genom enkla yogapositioner”
16:30   Djup Mental Avslappning ”Fokus på andning genom tanken, för att frigöra fysiska -og psykiska spänningar”
20:00   Meditation ”Teori meditationens effekter för hälsan, avslutas med en praktisk guidad meditation”

Söndag
8.00 Vanngym
10.30   Medicinsk Yoga ”Den terapeutiska yogaformen”
”Fokus på medveten andning och enkla rörelser för att skapa balans mellan vår fysiska kropp och vårt sinne. Forskning har visat att den här former för yoga är stressreducerande och har många positiva hälsoeffekter”

Kursleder: Lena Mård 
Instruktør i Medisinsk Yoga, Chiball Master Trainer, en metod der yoga og meditasjon inngår som viktige elementer. Internasjonal Cert. Hypnoterapaut og healer, Qigong og meditasjonslærer med lang kurserfaring i personlig utvikling, samt ulike livssstilsbehandlinger og individuella samtaleterapier 

Kostnadsfri

25 okt

Bevegelighet og styrke

Dato 25.10.2019 - 27.10.2019
Kalender Uncategorised

Svømming

Få økt styrke, smidighet og balanse

En treningshelg på Finnskogtoppen for hele kroppen. Vi gir deg et variert treningstilbud, styrke, bevegelighet, smidighet og balanse

Instruktør og veileder: Julie Magnusson.
Personlig trener, kostholdsveileder, spesialisert i vanntrening samt opptrening etter sykdom og skade.

Program

Fredag
19.30:bevegelighetstrening i bassenget
20.30: Avspenning

Lørdag
08.00: Vanngym
10.00: Tur
15.00: styrketrening
16.00: bevegelighetstrening i sal
16.30 Avspenning

Søndag
08:00: Vanngym
10.30: balansetrening i sal
11.30 Avspenning

CTA: Få mer informasjon om treningshelg på Finnskogtoppen

Kostnadsfri

24 okt

Inspirasjon om Naturdekorasjoner

Dato 24.10.2019
Kalender Uncategorised

Kari Rudi

”Naturen hogger tak i hjerterøttene og lar dem danse” Inspirasjonsforedrag med bilder og demonstrasjon.

Kari Rudi fra Atelier Kari på Finnskogen, viser hvordan du kan bruke egen kreativitet til kortreiste naturdekorasjoner fra skog og fjell. Bli inspirert av naturens overflod og magi.

Vil du ta del i hennes erfaringer med å skape magi med naturmaterialer vi kan plukke på skogsturer på Finnskogen?  Vil du høre om ”brødmåsså” og andre planters kulturhistorie? Da inviteres du til dette inspirasjonsforedraget med bilder og demonstrasjon.

Kari Rudi er naturdekoratør og blogger og har mer enn 15 års erfaring med Naturdekorasjoner. Hun har variert håndverksutdanning, er juryert Husflidshåndverker og har utdanning fra Vea Fagskole. Mer på hennes inspirasjonsblogg  www.atelierkari.blogspot.com.

Foredrag kl. 19:00, Kostnadsfri.

22 okt

Tur i Finnskogen (7-torprunden)

Dato 22.10.2019
Kalender Uncategorised

tur host

Bli med på 7-torprunden som ligger midt på mystiske Finnskogen!

Dette er dagen for deg som vil få fylt den med inspirasjon om finnekultur, i løpet av denne dagen får du vandre 7-torprunden som tar deg med til sju, gamle finneboplasser i varierende forfatning med en egen guide som vill formidle den spennende historien for deg.

En egen guide følger deg gjennom hele dagen.
Aktivitetsledere:  Christer Nilsson

Avreise fra Finnskogtoppen ved 09:45

Kostnad: 295,-

 

22 okt

YinYoga

Dato 22.10.2019 - 23.10.2019
Kalender Uncategorised

Trine Yoga hjemmeside

Ro i kropp og sinn med YinYoga!

Yin yoga er en rolig terapautisk yogaform. Her tilbringer man mer tid i hver stilling, de fleste sittende eller liggende. Yin hjelper til å strekke så dypt som på bindevev nivå, i ledd og leddbånd, og i de dypere lagene av muskulaturen, som ellers er umulig å oppnå i andre typer yoga. Yin/yang teorien beskriver ellers to sider av en helhet som skal være i balanse for å opprettholde harmoni. Yang er kvaliteter som fart, bevegelse, energi, varme og lys, mens yin har kvaliteter som stillhet, gjenoppbygging, ro, kulde, mørke. I dagens samfunn har vi mye yang, altså mye tempo, som kan skape ubalanse og viser seg som stress og stressrealterte lidelser. Yin yoga er derfor en god motvekt i en krevende hverdag, enten det handler om fysisk eller psykisk stress

Dag 1 kl: 20.30 - YinYoga med meditasjon
Dag 2 kl: 07.15 - YinYoga med meditasjon

Kursleder: Therese Appel. Helesterapeut/instruktør, YinYoga lærer.

Mer informasjon om Yin Yoga: Nyere forskring viser også sammenhengen mellom nettopp stress og mange av våre mest utbredte sykdommer som kreft og hjerte- og kar sykdommer. De fleste er klar over at stress ikke er bra, men man ser kanskje ikke helt alvoret av det, eller hvor dypt det stikker, fordi man ikke er klar over de fysiologiske prosessene stress aktiverer. Vårt automune nervesystem deles inn i to deler, det parasympatiske og det sympatiske nervesystemet. Det sympatiske setter kroppen i stand til å mestre kriser, adrenalinet og pulsen øker, blodtrykket stiger og det aktiviserer det vi kaller «kjemp eller flykt» responsen, og det parasympatiske gir kroppen hvile, ro, pulsen senkes, det stimulerer fordøyelsen, kroppen restitueres, leger seg selv og aktiviserer det vi kaller «hvile og fordøyelses» responsen. «Kjemp eller flykt» responsen, er en grunnleggende overlevelsesrespons som vi alle har delt i årtusener, men med mindre du forsvarer landet i en krigssone eller arbeider med noe livstruende er det sjelden noe daglig behov for at vi skal aktivere «kjemp eller flykt» responsen. «Kjemp eller flykt» responsen omtales som en stressrespons, og er en respons som aktiveres hver gang du utsettes eller utsetter deg selv for stress. Ideelt sett skulle man kunne koble frem og tilbake mellom Yin og Yang. Mellom ro og aktivitet. Mellom det parasympatiske og det sympatiske nervesystemet. At vi klarer å bevare en ro i de krevende hektiske situasjonene og en tilstedeværelsen i de rolige situasjonene. At vi prioriterer og ser viktigheten av ro og restitusjon i hverdagen like mye som å ha energi og aktivitet. På den måten blir begge sidene av det sentrale nervesystemet stimulert og Yin og Yang i livet bevares. Dette er dessverre ikke tilfelle hos mange. Når vi stresser og lever et hektisk liv er det sympatiske nervesystemet aktivt veldig mye av tiden uten at vi nødvendigvis merker det selv. Kroppen er i «kjemp eller flykt» modus og siden kroppen er «kampklar» går blodet til de store musklene i kroppen. Dette på bekostning av de indre organene som ikke får det blodet de trenger for å jobbe optimalt, blodtrykket vil øke, samt mengden av stresshormoner som adrenalin og kortisol, immunforsvaret undertykkes i tillegg til at du vil ha en nedgang i produksjon av vekst- og kjønnshormoner. Stress kan derfor gå ut over bl.a fordøyelsen, re-produksjonen, nyrer, lever og hjerte. Å beholde roen, og de stille stundene i en ellers hektisk hverdag er derfor viktigere enn noen gang. Å skape rom for stillhet, avspenning, meditasjon og tilstedeværelse er helt nødvendig. Et sted hvor man kan koble ut verden, men inn i seg selv, for for hver gang du slapper av, roer ned, senker skuldrene, aktiveres det parasympatiske nervesystemet, og kroppen kan fortsette arbeidet med å helbrede og restituere seg selv, slik at sjansen for sykdom minskes. 

Kostnadsfri

19 okt

kveldsunderholdning i peisestua

Dato 19.10.2019
Kalender Uncategorised

peisestue

 

Musikk inslag i peisestua kl 21:00. 

18 okt

Funksjonell trening

Dato 18.10.2019 - 20.10.2019
Kalender Uncategorised

Styrketrening                                                                    Bli med på en helg fylt med funksjonell trening i vakre omgivelser.

Treningshelgen er fylt av variert og god trening. Funksjonell trening utfordrer sabilitet og bevegelighet ved å styrke samspillet mellom musklene i kroppen.

Instruktør Anna Einarsson, PT, flere års erfaring av  gruppetrening

Program

Fredag
19:30     Tabata
20:30     Avspenning

Lørdag
08:00     Vanngym
10:00     Tur
15:00     Funksjonell trening
16:00     Core
16:30     Avspenning

Søndag
08:00     Vanngym
10:30     Sirkeltrening

Kostnadsfri

Gi velvære i gave - gi et gavekort

Bestill gavekort