Kulturweekend

Dato
20.05.2022 - 22.05.2022

Finnskogen har vi en grense, ikke mellom to land, men mellom fantasi og virkelighet, sa Selma Lagerlöf.

Nå kan du oppleve en weekend der trolldom, historier og magi blir virkelighet, guidet av forfatteren Kjell Magne Nordvi, som har skrevet boka Finnskogens Hemmeligheter. Det blir kåseri, turer ut til de mystiske stedene, vandring og storytelling kombinert med Finnskogtoppens velværeprodukter som trening, god og sunn mat, spa og behandlinger.

Velkommen til en trolsk weekend på Finnskogtoppen! 

Fredag
20:00 Kåseri om Finnskogen.

Lørdag
09:00 avreise med buss/ egne biler der vi besøker Hytjanstorpet og Mårhellskjæra. Stopp ved Grue Finnskog Kirke på tilbakevendende der jeg forteller om Finnskogens Apostel og Åsta Holt. Retur til lunsj. 

15:00 avreise med buss/ egne biler til Gråtebekken der en mor druknet sitt barn og bekken fikk gråtelyd etterpå. Vi besøker også Gottlundssteinen der han hugg inn i 1821 «at her skal kirken ligge.» Vi reiser videre og ser på Kjerringholmen og Akkisaari, gravholmer med menneskegraver, der bla en trollkjerring ble begravet. Vi besøker også Purala og får historier derfra og fra Moldusberget og røverhula. Stopp ved slektsteinen. Retur til middag.

Søndag
10:00 Vi reiser med buss/egne biler til Mattila, Juhola og Jussitorpet, Finn-Kaisas hjem og får høre om magiske kors, miesku, trolltegn, trollharer og mye, mye mer.

Retur og avslutning til lunsj. Endringer kan skje.

Meld deg på nyhetsbrev

Ønsker du å motta tilbud og kampanjer fra oss?
Du kan når som helst melde deg av

Meld deg på nyhetsbrev

Gi velvære i gave - gi et gavekort

Bestill gavekort