Britt Karin Larsen og Paiva Hilska

Dato
08.11.2019 - 10.11.2019

Illustratøren til Britt Karin Larsens romanserie "Det vokser et tre i Mostermägg," holder utstilling hele helga og Britt Karing forteller lørdag 9/11 kl. 20.Forfattermøte med Britt Karin Larsen og Päivi Hilskas illustrasjoner til romanen Det vokser et tre i Mostamägg

Britt Karin Larsens romanserie fra Finnskogen har fått strålende kritikk både i Norge, Sverige og Danmark, og nå er 2 første bøker utgitt i Finland.

I foredraget sitt vil hun fortelle spesielt om hvordan bøkene ble til. En liten smakebit her: Vokste opp på et danselokale og det er kanskje derfor jeg har hatt slik glede av dans, for det er tre ting som kan løfte sjelen også for de laveste i et samfunn: Sangen, musikken og dansen, som skogfinnene også elsket. At besteforeldrene mine som jeg bodde hos var av skogfinsk slekt ble holdt hemmelig, jeg fant det ikke ut før lenge etter at de var døde. Da våknet interessen for det folket. Men kanskje min kjærlighet ikke bare til dansen, men også til trærne jeg kunne gå til var noe som lå i genene? At mine bøker om Finnskogen skulle glede mennesker over hele Norge pluss Sverige, Danmark og Finland hadde jeg likevel aldri drømt om.

Päivi Hilska er pensjonert landskapsarkitekt. Britt Karin Larsens romaner skaper klare bilder og stemninger, som har inspirert henne til å male illustrasjoner. Hun viser en serie på 10 akvareller til romanen Det vokser et tre i Mostamägg. Bildene er til salgs.

Kostnadsfri

Gi velvære i gave - gi et gavekort

Bestill gavekort