Kultur- og turmulighetene på Finnskogtoppen
Kultur- og turmulighetene rundt Finnskogtoppen er mange. Suverene turløyper, sykkelveier og padlemuligheter om sommeren. Flotte skiløyper om vinteren.

Kulturen på Finnskogen er fantastisk spennende, og litt mystisk. Den går tilbake til 1600-tallet da finske innvandrere bosatte seg i de dype skogene våre. Både bygninger og spor etter bosettingene er godt bevart. Det knytter seg mye kulturhistorie til alle stedene.

Hver uke kan du selv oppleve den spennende finnekulturen sammen med guidene våre. Gjennom vandringer i vakker, mystisk natur og besøk på gamle finnetorp, får du foredrag om de gamle stedene, mattradisjoner, svedjebruk og overtro.

Kombiner Finnskogleden med Finnskogtoppen

Om du ønsker deg litt velfortjent luksus på turen langs Finnskogleden, ønsker vi deg velkommen til oss. Hos oss kan du f.eks. bestille massasje og SPA-behandlinger, eller bare nyte våre mange fasiliteter og fantastiske kjøkken.

Finnskogleden er berømt, og mange drømmer om å gå hele, eller deler av leden. Hele Finnskogleden er delt opp i 13 etapper og tar vanligvis 14 dager å gjennomføre. Du kan også gå deler av leden på Finnskogen, f.eks. gjennom en langhelg. Vi har Finnskogleden rett utenfor døra hos oss på Finnskogtoppen. Rett ovenfor Røgden, som er Finnskogens største innsjø, finner du Finnskogtoppen Velværehotell.

Du kan lese mer om tre anbefalte etapper på Finnskogen på klikk.no.

Sjutorpvandringen

En annen populær rundtur på Finnskogen er Sjutorpvandringen, en drøyt syv kilometer lang rundtur som starter og slutter på finneplassen Lebiko.

Opplev Finnskogen på vannet - i kano

Finnskogen har mange snille vassdrag og innsjøer som er ideelle for padleturer i kano eller kajakk. En padletur langs Kynnavassdraget byr på lange smale innsjøer og elveløp som snirkler seg gjennom kulturlandskapet.

På en padletur vil du garantert få den gode villmarksfølelsen. Du vil oppleve magiske solnedganger, fin natur og masse dyreliv. Fra båten er mulighetene gode for å se både elg, bever, rådyr, fugler og de andre dyrene som i Finnskogens dype skoger. Har du ikke båt selv, er det flere utleiesteder vi kan anbefale.

Like nedenfor Finnskogtoppen ligger den fantastisk flotte innsjøen Røgden. Hos oss kan du leie kano og nyte sjøen fra sin beste side! Vi anbefaler å padle over sjøen til de flotte sandstrendene eller ankre opp på "Kjerringøya".

Utforsk Finnskogen på sykkel

De mange skogsbilveiene på Finnskogen egner seg godt for sykkelturer. Å utforske Finnskogen på sykkel er i høyeste grad noe vi vil anbefale. Her kan du sykle milevis på det store nettverket av sykkelstier og nærmest bilfrie grusveier. Mulighetene er mange. Hos oss kan du også leie el-sykkel.

Flotte skispor om vinteren

På vinterstid kan du nyte fine skiløyper rett utenfor døra på Finnskogtoppen. I Mattila er det skiløyper for selv den mest kresne idrettsutøver, med nesten 12 mil oppkjørte skiløyper. Les mer om Mattila. Har du ikke prøvd truger, har vi også det om du har lyst til å prøve.

Får du ikke nok ski og snø om vinteren? Ikke noe problem! På Finnskogtoppen har vi tilgang til snø hele året. I Torsby, bare 40 minutter med bil fra Finnskogtoppen, kan du trene på snø året rundt i skidtunellen i Torsby. Les mer om Torsby Skidtunnel.

Meld deg på nyhetsbrev

Ønsker du å motta tilbud og kampanjer fra oss?
Du kan når som helst melde deg av

Meld deg på nyhetsbrev

Gi velvære i gave - gi et gavekort

Bestill gavekort