Finnskogtoppen

svømming gruppe

Aktiviteter

"Det viktige fettet" ved Bjarne Østerud

Dato
01.09.2019 - 03.09.2019

Beskrivelse

frukt

Vi på Finnskogtoppen er stolte av å presentere Bjarne Østerud med temaet om det viktige kostholdet. Under disse dager vil du hver kveld få mulighet til 3 unike foredrag om kosthold og hvordan det påvirker oss.

Temaleder: Bjarne Østerud, Professor emeritus i biokjemi

 

Søndag, kl.19.30: «Hvordan kosten påvirker utvikling av sykdommer og hvordan vi kan spise oss friskere»

Resymé:
Her vil,det bli gitt en enkel forklaring på hvordan kosthold påvirker dannelsen av betennelsesprodukter i kroppen vår og hvordan vi ved endring av kosthold kan spise oss friskere. Spesielt vil det bli lagt vekt på hvordan stress påvirker utvikling av sykdommer.

Mandag, kl. 19.30: «Den dær æder mat fra havets dyp, han doer næsten aldri” Sterk påstand men hvorfor er fisk og sjømat det sunneste vi kan spise?»

Resymé:
Det er velkjent at i Østen og da spesielt i Japan hvor man spiser svært mye fisk og annen sjømat, ofte i rå form, er forekomsten av de klassiske Vestens sykdommer som f.eks. hjerte-infarkt, brystkreft, etc mye lavere enn i Vesten. I denne presentasjonen vil diettens betydning for sunn helse bli diskutert i relasjon til de mekanismer som er involvert i utvikling av mange sykdoms-tilstander og beskyttelse mot slikt.  Et av temaene her vil bli “Kosthold og hjerte-karsykdom”

Tirsdag, kl.19.30: «Myten om kolesterol. Hvorfor er kolesterol svært nødvendig, men også en markør for hjerte-karsykdom i vesten? Hvorfor er stort inntak av karbohydrater (sukker) mer skadelig enn inntak av mettet fett?»

Resymé:
I vestlige land, bortsett fra Middelhavslandene og Japan, er der en klar sammenheng mellom høyt kolesterol og dødelighet av hjerte-karsykdom og dette vil bli illustrert. Samtidig vil det bli belyst hvordan det er mulig å ha høyt kolesterol uten at det gir negative effekter basert på diett og kosttilskudd. I denne sammenheng vil også Middelhavsdietten bli diskutert.

Kostnadsfri

Gi velvære i gave - gi et gavekort